Modifiye Rankin Skalası (mRS)

Nöroloji

Diğer adları: modifizierte Rankin-Skala (mRS) · modified Rankin Scale · Modified Rankin Scale (mRS)

Ne için kullanılır

Modifiye Rankin Skalası (mRS): inme veya başka bir nörolojik hastalık sonrası günlük yaşamdaki genel engellilik ya da bağımlılık; 0 (hiç semptom yok) ile 6 (ölüm) arasında derecelendirilir.

Sınıflama

KategoriAçıklama
0hiç semptom yok.
1semptom var ancak anlamlı engellilik yok; tüm olağan görev ve etkinliklerini yerine getirebilir.
2hafif engellilik; önceki tüm etkinliklerini yapamaz ancak kendi işlerini yardımsız görür.
3orta engellilik; bir miktar yardıma gereksinim duyar ancak başka birinin yardımı olmadan yürür (yürüme yardımcıları yardım sayılmaz).
4orta-ağır engellilik; yardımsız yürüyemez veya bedensel gereksinimlerini yardımsız karşılayamaz.
5ağır engellilik; yatağa bağımlı, inkontinan, sürekli hemşirelik bakımı ve ilgi gerektirir.
6ölüm.

Kaynak

Interobserver agreement for the assessment of handicap in stroke patients

Stroke 1988;19:604–607 (van Swieten JC et al.)

DOI: 10.1161/01.str.19.5.604

PMID: 3363593

Sürüm
Modifiye Rankin Skalası 0-6 (Rankin 1957; van Swieten ve ark. 1988'in kullandığı modifiye biçim)
Kontrol tarihi

Özgün kaynağı aç →

Yayımlanmış sınıflamanın kendi sözlerimizle özeti. Özgün yayının yerini tutmaz.

Bu sınıflama hakkında bir sorunuz mu var?

Medelix klinik soruları kılavuzlardan ve çalışmalardan yanıtlar – her ifade kaynağıyla.

← Tüm sınıflamalar